Børves Bingo's I Like Agira - "Tusenkunstneren med de isblå øynene og pus'n i flokken"

Agira B-godkjent 2013


Samling på Voss 2012

1 år.

8 mnd.

5 mnd.

6 1/2 uke.

NO48868/11 Børves Bingo's I Like Agira, Født 03.07. 2011
Stamtavle
ID NR: 578077000180028
Også kalt: Agira Pus'n, Frøken Strøken.....
Kjært barn har mange navn :-)


Etter lang tid og en del leting, fant vi endelig oppdretteren og kullet vi ønsket oss i Børves Bingo Kennel v/Judith Beate Stenehjem i Hardanger. Min aller første hund var kommet hjem til meg :)

Agiras Historie
En varm og fin sommer dag i august, nærmere sakt 26. august 2011 hentet vi hjem lille Agira. Det tok ikke lang tid før hun fant seg til rette hos meg, Kongen og Diesel. De første dagene brukte vi tiden

til å bli kjent og danne bånd. Vi begynte også smått med grunnferdighetene i lydighet, og det gikk kjapt inn i det lille hodet hennes :)

Før jeg fikk Agira, bestemte jeg meg, (med god hjelp fra Bente Bøygard;)) at jeg ville begynne med redningshund. Å se hundene jobbe på den måten fascinerte meg stort. Og jeg ser at Agira elsker å jobbe med dette. Så vi har kommet langt i utdannelsen vår, og jeg har bestemt meg for at Agira skal være B-godkjent innen sommeren 2013.

Men når det kommer til lydighet, er hun kjempeflink! Eneste jeg har å si på henne er at hun låser seg ganske fort når det begynner å bli litt vanskelig. Men, jeg tenker det at vi vokser oss i fra det :)
Debuten i kl. I hadde vi 23. mai 2012, og vi slo til med hele 192 poeng av 200 mulige!
Debuten i kl. 2 satser vi på å ta i september.

Ikke nok med det, så trener vi også agility! Og der er hun helt rå! At hun bare er 1 år og går så bra som hun gjør er bare ikke til å tro. Hadde reglene sagt at vi kunne debutere når hun var 1 år, hadde vi galant gjort det! Men, med tanke på ledd og benbygning er det bra vi venter til hun har passert 18 mnd. Så der satser vi på debut i jan/feb! :)

Agira er en helt fantastikk hund. Hun gjør dagen min bedre, og er jeg i dårlig humør og langt nede, så løfter hun meg opp igjen.

10.04. 2013
Vi har nå bestått b-søksprøvene i Norske Redningshunder, og mangler bare B-kurs (ukas arbeid), så kan de kalle seg en b-ekvipasje. De har også bestått feltprøven og er på god vei mot den store godkjenningen. Vi har som mål å bli godkjent ettersøks ekvipasje høsten 2014! :-)

17.04.2013
I dag debuterte jeg og Agira i LP kl III i Norsk Retrieverklubb avd. Bergen sin uoffisielle lydighets konkurranse. Vi slo til med hele 312 poeng av 320 mulige! Agira jobbet fint og stabilt inne i ringen, og vi har funnet en god feeling.

12.05.2013
Vi har nå gjennomført B-kurset på Etnesamlingen og er nå blitt B-godkjent! Vi har også bestått mørkesøket. Nå mangler vi orienteringsprøve, A-søksprøver og A-kurs(ukas arbeid), og er da godkjent etterøksekvipasje (sommeren 2014)