Børves Bingo's I Like Chipsy - "Den lille alltid glade"
NO48867/11 Børves Bingo's I Like Chipsy, Født 03.07. 2011
Stamtavle
ID NR: 578077000176543
Også kalt: Chippæn, Hippse Pipps, Smily, Chips, Pøbel Geit, Roadrunner.....
Kjært barn har mange navn :-)

Etter lenge lenge og omhyggelig leting, fant vi endelig oppdretteren og kullet vi ønsket oss i Børves Bingo Kennel v/Judith Beate Stenehjem i Hardanger. Vår drøm om å jobbe parallelt med hver vår hund, kunne endelig realiseres.
Chipsys Historie
Fredag 26. august 2011 hentet jeg hjem lille Chipsy, hun fant seg fort til rett her hos meg, Jenka og Sot. De første dagene ble brukt til å bli kjent, men det tok ikke lang tid før vi satte i gang med grunnferdighetene i lydighet. (se video) Chipsy er en gladjente, full av arbeidslyst, futt og fart akkurat slik jeg ønsker. Til tider litt tankeløs, men håper hun vil "vokse på seg" litt fornuft med tiden :-) Høsten og vinteren ble brukt til å lære inn kl I øvelsene og påbegynne kl II, målet vårt nå er å debutere i kl I i mai 2012. Planen om å debutere i kl I i mai 2012 viste seg etterpå å ikke være så lurt, hun var umoden og altfor mye armer og bein og viste egentlig ikke opp/ned på seg selv :-) Vi la konkurransen på hylla i påvente av løpetid. Den kom rundt ett års dagen i begynnelsen på juli, ENDELIG falt brikkene på plass, og godjenta mi landet liksom på alle 4 beina :-)
Vi trente frem mot 22. aug. der vi på nytt gikk inn i Kl I ringen, denne gangen med et uhell på fellesdekk. En signal missforståelse vil jeg tro, da hun så ut til å tro det var innkalling. Resten av programmet var jeg kanon fornøyd med, Gladjenta trivdes i LP ringen i sammen med meg :-) 22. sept gikk vi i KL I ringen igjen. Da satt den endelig 181,5p. og endelig opprykket til kl II.
07.okt 2012 debuterte Chipsy i kl II hos Norsk Schäferhundklubb avd. Haugaland, Dommer; Bjørn Ivar Svendsen. Hun er fortsatt umoden og ustyrlig, full av glede og boblende energi. Vi "hanglet" oss igjennom programmet, og det holdt så vidt til en 1. premie med 162 poeng og opprykk til kl III. Vinteren 12/13 gikk med til terping på kl III øvelser, og hun endret seg ganske mye mentalt denne vinteren. Kl. III debyen tok vi hos ØEVHK 23. mars. Mange av øvelsene er uferdige, og hun er fortsatt umoden så vi tok det som en test på hvor vi ligger. Med en -0- på hoppapport endte vi opp på 227,5 p. men allikevel med en klar indikasjon på hva vi må jobbe videre med.

22.05. 2013
Nytt forsøk i LP kl III under ØEVHK's stevne i Sandeid. Planen var at vi skulle gå på kunstgress banen som vanlig, men pga fotball hadde klubben ordnet med en fin LP bane på plen. Vi tok det på "strak arm" og Chippen klarte seg veldig fint på fremmed arena, hun jobbet nydelig sett bort i fra missen på ruta(40p). Der hun var veldig fokusert og opphengt i en kjegle som sto til venstre for ruta, og tok da retning denne ved kommando "ruta". Vi har ikke trent på "krise løsning" så her har vi en jobb å gjøre fremover!
Strålende fornøyd med godjenta mi fikk vi 259,5p.
1. premie og opprykk til kl Elite. Den Lille Glade runder snart 2 år, og ser ut til å ha blitt voksen.
Nå er det opp til meg å senke skuldrene og bare nyte :-)
Chipsys kritikk kan du se
HER
Chipsy lærer grunnferdigheter 9½ uke gammel
Chipsy lærer neseprøve