Myrullen's Jenka - "Den altid blide, positive, snille og trygge tanten"
26312/05 Myrullens Jenka, Født 29.10. 2005
Stamtavle
ID NR.: 578077000002475
Også kalt: Nenke-Penk, Hænki-Pænki, Lille Trollet, Trolle-Hond.....
Kjært barn har mange navn :-)

Jenka er datter av Myrullens Hey-June "Juni", født på Stokkadalen i Vats hos Kjellaug og Harald Selsaas. Hun har 2 søsken, Flis som bor hos Kjellaug og Jippie som bor i Uppsala i Sverige hos Niina Svartberg.
Jenka er en fornuftig liten dame, en fryd å trene lydighet med.

Jenkas Historie
20.12.06
Jenka kom til verden 29.10.05, en drøm var gått i oppfyllelse. En drøm om valp etter vår kjære Juni, jeg er Kjellaug evig takknemlig for det. Jenka er ment først og fremst som familie kose hund, noe som hun til de grader er, men skal og gå lydighet med tiden. SUPER sosial, positiv og alltid bli. GLAD I ALT OG ALLE

16.11.07
Jenka debuterte KL I lydighet på Sør Rogaland Brukshund Klubb 10. mars 2007.
Vi hadde noen små uhell, hvor vi pådro oss 3 0'er, på fellesdekk, dekk fra holdt og hopp over hinder. Vi endte opp på 113p. Vi tok ikke dette så tungt... det viktigste av alt var at Jenkatrollet opprettholdt humøret sitt i ringen, noe hun gjorde til gangs.
Vi gjorde et nytt forsøk i KL I på hjemmebane i Vats den 23. mai, og denne gangen klarte vi det med 183p.
Sommeren og høsten 2007 gikk med til å forberede kl II og påbegynne øvelsene til kl III og Elite. Hun likte å få jobbe med litt vankeligere oppgaver, selvtilliten økte i takt med ferdighetene. Gjennombrudd etter gjennombrudd kom på løpende bånd, og for hvert gjennombrudd økte selvtilliten enda mer, og tempo på momentene kom... noe jeg har tenkt meg hele tiden når det gjelder dette lille Trollet :-) "Tempoet kommer.... bare hun får føle at hun mesterer oppgavene, og kjenne seg trygg på at hun gjør rett "
Jenka forandret seg mye mentalt i løpet av høsten, etter løpetiden i september.
Hun virker med stødig og sikker på seg selv. Våger å tenke selv og finne ut av ting.
Debuten i Kl II tok vi på Fitjar- Stord Hundeklubb den 10. november 2007 hvor vi oppnådde 185,5 p.

Etter mye turbulens i privatlivet ble LP'en lagt på hylla inntil videre i 2008.
Debuten i kl III tok vi på hjemmebane i ØEVHK i Vats den 20.05.2009 der vi oppnådde 292p. Jenka kunne endelig kalle seg en Elite-hund.

2010 ble brukt en del til å lære oss mer om gjeting, samt at vi flyttet til Sveio i august.
Å ta opp igjen "LP tråden" var ikke så lett, da det ikke var noen andre i Sveio som drev med konkurranse lydighet.. trodde jeg!!.. Helt tilfeldig kom jeg i kontakt med flinke hundefolk her i Sveio, og vi fikk anledning til å trene OFTE, noe som gjorde at vi kom raskt på sporet igjen. Vi fikk oversikten over "kaoset", og kunne legge planer fremover.
"Tante" Jenka har hatt en viktig rolle i preging og oppdragelse av de 3 røde røverne. En kjærlig, snil og bestemt tante fortjener selvfølgelig sin egen videosnutt

Jenka sin sang :-)

Anne & Jenka etter 1. premie i kl III
ØEVHK i mai 2009, med 292p.
og opprykket til Elite