Om Oss
Anne
17.11.12

Jeg, Anne H. Selland som er innehaver av denne siden er
født og oppvokst i Kvinnherad, men bor nå i Sveio i Hordaland.
Jeg har 2 barn, Stian (født mai '88) og Silje (født mars '90).
Til familien hører også våre tre Border Collier Jenka (født okt. '05)
søsknene Chipsy og Tex (født juli '11)

Vi har alltid hatt hund hjemme hos oss.
Min far var, og fortsatt er aktiv jeger, og brukte settere på rypejakt.
Min første egen hund var blandings hunden Topsy.


Meg og Irsk Setteren Rico


Topsy

Jeg er aktivt med i Ølen, Etne, Vindafjord Hundeklubb og har vert det siden 1991. Jeg er utdannet trinn 1 instruktør igjennom NKK, og holder jevnlig kurs for klubben. Min interesse for lydighet startet for alvor da jeg meldte meg på dressurkurs hos Kjellaug Selsaas og Sofie Knudsen i ØEVHK med vår blandings hund Tanja. (Topsys barnebarn)

Jeg har og vert litt innom gjeting da jeg fikk Juni i 1999, dette er en enormt tidkrevende trening. Jobb og familieliv tilsa at dette var en aktivitet jeg ikke hadde anledning til å satse på, mest fordi jeg ikke hadde egne sauer til å trene på, men moro og interessant var det.

 

Om oss og våre hunder i dag 30.09.12
Hos oss er vel hundene først og fremst et familiemedlem, med alt det positive det innebærer. De er med oss på stort sett alle ferier, alltid noe å finne på når en har med hund. Silje har "arvet" min interesse for hund, hun bor på Askøy og er aktiv med i Norske Redningshunder, Agility og Lydighet med sin Border Collie, Agira
Stian bor for tiden i Bergen. Han jobber som elektriker og har hatt en fremadstormende karriere siden 2009 som DJ på kveldstid og helger (
http://www.djstisema.no)

 


Topsy II


Juni m/NM rosetten

Juni er den hunden som jeg har lært mest av gjennom mitt liv med hund. Hun var ikke akkurat en enkel hund å jobbe med, da hun hadde en MEGET HØY ARBEIDSLYST, Det er vel å se på som et "luksus problem", men av og til skulle jeg ønske det var så enkelt som å bare si til henne: "kan du ikke bare ta det litt mer med ro?"
Men i gjennom trening jevnt og trutt og ikke gi seg, klarte vi da å nå målet: Lydighets championatet('03) og en plassering i NM finalen i lydighet('06). Juni har og gitt oss Jenka, en drøm gikk i oppfyllelse da hun kom til verden, en valp etter vår fantastiske Juni.

Silje overtok Juni etter NM finalen i '06 og de konkurrerte i Eliteklasse i 2 år.

Mer om Juni kan du lese her

14.08.11
Jeg trener nå aktivt med Jenka, og ønsker å gjøre det bra i den gjeveste klassen, Elite.

Jenka er en utrolig trivelig hund å jobbe med, alltid positiv og blid. Hun er absolutt en hund som passer for meg. Hun er utrolig flink til å gi signaler om det er noe hun ikke helt skjønner, og avpasser tempoet etter nivå på øvelsene, er det noe hun ikke er helt trygg på så går det i passe tempo, er det en øvelse hun har stor selvtillit på, så går det i 100! Helt perfekt spør du meg, Juni har lært meg at innlæring bør skje i sakte tempo :-)


Fra neseprøve i kl III


Anne og Chippen

22.05.13
I august 2011 hentet jeg hjem herlige, sprudlende og glade Chipsy (født juli '11)
eller "Chippen" som vi kaller henne. Hun har nå i en alder av 23mnd. fått sin 1. premie i kl III og opprykket til kl Elite.
Chippen er en utfordring å trene på alle måter, hun er full av energi.. hele tiden!!
Jeg måtte tidlig lære henne, og har prioritert det første året hennes og jobbe med å "skru ned/av" intensiteten på kommando.
Hun er ennå ung og uerfaren, men har vist at hun kan gå opp og ned i intensitet på trening og i konkurranse setting, noe som lover bra med tanke på Eliteklasse. :-)
21.04.13
I september 2012 ble Chipsy og Agiras kull-bror Tex med oss hjem fra Hardanger, etter å ha blitt gitt opp av sin forrige eier, og levert tilbake til oppdretter. Han skulle egentlig bare være her en stund, for å få hjelp til å finne tilbake til hunden i seg, og bli trygg for så å omplasseres. Men ting blir ikke alltid slik en har tenkt, Tex viste seg å fungere maksimalt i flokken hos oss, brøytet seg vei inn i mitt hjerte og dermed flyttet han inn hos oss for godt. Tex er en arbeidsglad gutt. Han elsker å trene lydighet, gå spor eller bare løpe fritt og leke med "lille" søster.
23.03. 2013 debuterte Tex i LP kl. I under ØEVHK's LP stevne i Sandeid og fikk 190 av 200 poeng, seier og opprykk til kl II, 21.04. 2013 debuterte han i kl II
under Norsk Schäferhundklub avd. Haugaland sitt LP stevne på Frakkagjerd, og fikk 167 av 200 poeng og opprykk til kl III.


Tex og Chippen


Tex og Sot


 

Silje

Sept. 2011
Jeg heter Silje S. Madsgård og kommer i fra en liten plass i Rogaland som heter Nedre Vats.
Jeg bor sammen med mine firbente dyr: Agira, en border collie tispe på 2 mnd, Disel (1 år), en blanding mellom huspus og Maine Coone som er mitt første "barn", Kongen (1 år) som er kullbror til Disel som jeg fikk for ca 1 år etter at Diesl kom. Så har vi hamsteren min Eddie og alle 12 fiskene mine ;-) Jeg bor på et bitte lite gårdsbruk med en liten fjøs/løe, og med masse fritt uteområde. Her er det fantastisk å ha dyr. Kan slippe dyra ut og jeg trenger ikke å tenke på trafikk. Målet mitt med Agira er å trene å konkurrere i lydighet. Jeg startet med lydighet da jeg var 16 år, og da trente og konkurrerte jeg med Juni.

Da kan jeg fortelle om Juni, som var min første hund jeg gikk lydighet med.
Året var 2006 og min mor (Anne) skulle gå NM-kvalifisering på Bjerke travbane for 3. gang. Hun kom på en genial ide om at hvis hun og Juni klare å kvalifisere seg til finalen, skulle jeg få overta Juni. Og YESS tenkte jeg. Og gjett om, der var hun i finalen!

Etter ca et halvt år med trening var jeg og Juni klar for "deby". Den 23. mai 07 var det konkurranse på hjemmebane! Det gikk både og syntes jeg. Men for en opplevelse! Så etter dette har jeg fått skikkelig "sansen" for denne hundesporten!!

Deby-poeng: 235,5, Førstepremien kom 20.05.09, og da fikk vi 265,5 :-)
(Jeg kan også si at det er ikke mange som hopper rett inn i Elite klasse!)
 
Juni er nå borte. Hun var en fantastisk læremester for meg.
Hun lærte meg masse om hvordan en hund ikke skal og skal være ;-)

Sept. 2012:
Nå har jeg og Agira flyttet til Bergen, og bor i en liten leilighet hos min bror og hans samboer Marita, i mens vi leter etter en plass å bo.
Jeg har fått ny jobb, og vi trives i Bergen begge 2. Agira har vokst og er blitt en søt liten tispe. Hun er veldig stødig og fin, og er en grei hund å ha i by.
Vi koser oss med både lydighet og agility trening, da Agria’s bror bor her i Bergen sammen med matmor Cecilie. Vi kommer til å trene en del med de :-)
Vi trener også mye redningshund nå, siden det er litt større miljø her i Bergen (men jeg må si jeg savner de hjemme, spesielt Ingeborg! Vi som skulle trene parallelt oppover.) Men vi får stå på begge 2 :-)) Vi har fått tildelt lag og vi trives godt der. Jeg er ferdig med både grunnkurs og førstehjelps kurs, så nå skal vi trene fram mot B-prøver som vi tenker vi skal ta på våren 2013.  

Nov. 2012
Vi har nå flyttet ut på Askøy, nærmere Kollevåg!
Her har vi fått oss en fin liten kjellerleilighet på ca 40m². Dette passer oss perfekt, da vi har fått noen veldig hyggelige husverter. De har også 2 nydelige skogskatter og 2 leonberger tisper på 8 og 1,5 år.
Det er fritt og fint rundt oss med mangen turmuligheter. Rett og slett perfekt boplass for hundeeiere.

Diesel har også flyttet inn hos oss igjen etter han har bodd hos mommo i nesten 3 mnd. Jeg tok ikke han med meg da jeg flyttet inn hos Stian og Marita siden de bodde midt i byen og har en katt fra før. Da tenkte jeg at han ville få det bedre hos mommo. Og ja, han har hatt det GODT!!